Over Jeanet

Als mens, coach en teamcoach vind ik het belangrijk dat jij op jouw plek staat in het leven. Dat gun ik jou en het inspireert mij. Met compassie begeleid ik je bij je levens- en loopbaanvragen. Mijn naam is Jeanet Korringa en ik ben een gediplomeerd coach.

 

Mijn drive

Wat is de achterliggende reden dat mensen een bepaalde keuze maken? En wat weerhoudt mensen om hun ambities en dromen te realiseren? Het zijn vragen die mij altijd al hebben bezig gehouden. 

 

Er is altijd een andere keuze mogelijk

 

En ja, ook ik heb mogen ontdekken dat er altijd een andere keuze mogelijk is. Misschien herken je dit wel: je wilt graag iets anders maar je hebt sterk het gevoel dat je geen keuze hebt. Voor mij werkte dat erg belemmerend. Maar wat bleek: door mijn perspectief te veranderen kwam ik er achter dat er wel degelijk nog andere mogelijkheden bestaan waar ik uit kon kiezen! Eén daarvan was te stoppen mezelf te veroordelen (en daarmee onbewust ook die ander). En te kijken waaróm ik het deed...

 

De onzekerheid die meestal
onder het oordelen over jezelf ligt
is de onzekerheid dat je niet voldoende bent

 

De keuze die ik vervolgens kon maken – om vanuit liefde en compassie naar mezelf en die ander te kijken - zette bij mij alles in beweging. Door geregeld stil te staan, de tijd te nemen en bewust te kijken naar mijzelf en de vraag die op dat moment speelde leerde ik mezelf steeds beter kennen. Maar nog veel belangrijker: ik leerde waar ik blij, rustig en enthousiast van word.

 

Het leven te leiden waarvoor ik en jij bedoeld zijn

Zo mocht ik ontdekken dat het in de kern gaat het om welke betekenis je aan een situatie of een herinnering geeft en hoe je ermee omgaat. Of je je belemmerende overtuigingen en oude patronen kunt loslaten en nieuwe wilt ontwikkelen. En dat alles: om het leven te leiden waarvoor jij en ik bedoeld zijn.

 

Mijn werkwijze

In mijn werkwijze ga ik uit van mogelijkheden.
Ik heb aandacht voor de interactie en onderliggende patronen binnen jezelf of je omgeving, je team of organisatie. Omdat er meerdere factoren kunnen zijn die het probleem in stand kunnen houden of versterken.
Het geeft mij voldoening en energie om als coach, spiegel, adviseur, begeleider bij te kunnen dragen aan jouw beweging, welzijn, groei en succes! 
Ik zie potentie en dat heb jij nodig om tot je recht te komen. Je gaat ontdekken dat alle hulpmiddelen binnen handbereik zijn. Je krijgt weer grip op je leven en werk. 

 

Verschillende methodieken

Binnen Coaching met Compassie werk ik met diverse coaching methodieken, Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), de Logische Niveaus, Landmodel en Sytemisch Werken.

 

Ervaring en opleidingen

Het coachen combineer ik met mijn werk als teamcoach bij gemeente Het Hogeland. In mijn rol als teamcoach begeleid en stimuleer ik de medewerkers om zich verder te ontwikkelen en te groeien in eigenaarschap. Met de focus op ambitie en missie. Dit doe ik door ruimte te geven.
Na de opleiding NLP en Systemisch werken ben ik mij ervan bewust dat persoonlijke groei start als we naar Zelf durven te kijken.  Het ontwikkelen en leren kennen van mezelf met behulp van NLP technieken leverde veel nieuwe inzichten op.

 

Mijn drive is om mensen in beweging te zetten.
Een beweging in groei en ontwikkeling.