Rust en inzicht
'Ik kwam bij Jeanet met een onduidelijke vraag. Ik wist alleen dat ik niet goed in mijn vel zat. Tijdens het coach gesprek werd de hulpvraag steeds duidelijker. Zo voerde ik op het werk geen discussies met anderen omdat ik dacht dat zij zich altijd beter konden verwoorden dan ikzelf. En zo maakte ik mezelf kleiner. 
Bij de intake spraken we over allerlei situaties en keken we hoe ik in bepaalde gevallen reageer. Ze liet me met behulp van verschillende technieken zien dat ik als levensgenieter in stresssituaties een perfectionist word en in ontspanning een analist. Alleen dát al gaf mij zoveel inzicht in mijzelf!  
In vervolgsessies leerde ik beter voor mijzelf op te komen en te voelen wat ik wilde. En ik merkte: kies ik voor de ander, is er spanning. Kies ik voor mezelf, is er ontspanning. 
Ik kan niet anders zeggen dat ik me na elk gesprek met Jeanet lichter en blijer voelde.  
Coaching heeft mij rust en inzicht gegeven.'  

Coachee

Eye-openers
Jeanet is een fijne gesprekspartner/ coach, meelevend, open minded. Jeanet gaat op een prettig, verkennende manier het gesprek aan met een oprechte interesse. Al vragend en luisterend komt ze tot de kern van de vraag. Jeanet laat mij geregeld (in)zien waar de pijnpunten zitten. En ze kan ook heel goed mijn  issues van een andere kant of andere invalshoek  benaderen, wat mij eye-openers oplevert waar ik vaak wel wat mee kan. Bij Jeanet je verhaal doen is fijn. Jeanet is eerlijk in haar  terugkoppeling. 

BvL 

 

Nieuw perspectief 
Dank je Jeanet voor de fijne warme gesprekken. Ik ervaar je als analytisch en gefocusseerd. Door je vragen en creativiteit beweeg je denkprocessen. Gesprekken met jouw zijn verhelderend. Deze gesprekken triggeren de vaak dieper liggende gevoelens en brengen ze in een ander of nieuw perspectief. Dat helpt te herkaderen en nieuwe wegen te gaan. 

AR 

Ontdekken
De gesprekken die wij hebben gehad hebben mij laten kijken naar ‘wie ik ben’. 

Coachee 

 

Hoog gespannen verwachtingen
Ze belt me en zegt meteen: het is gebeurd. Ik wacht even. Ze zegt opnieuw: dat, waar ik zo bang voor was is gebeurd. Zegt ze met een snik. Heb ik eindelijk mijn droombaan gevonden en voel ik mij mentaal zo goed. En nu ben ik niet blij. Het is niet wat ik had verwacht. Ik luister en zij vertelt het hele verhaal en zo nu en dan hoor haar diep ademhalen. Ze valt stil. Wat was je verwachting? Vraag ik. Dat ze gelijk aan de slag kon, gelijk de inhoud in en alle ballen in de lucht kon houden, zoals ze dat gewend was in haar vorige functie.  En nu? Ze valt stil. Wanneer je aan een nieuwe baan begint is het vaak anders dan je vorige baan. Ja, ze denkt even na. Hoe ben je bij je vorige baan opgestart. Ze moet even nadenken en zegt: ja, anders dan ik ben geëindigd. Ze lacht: ja, echt wel. Hoe anders? Heel veel anders. Stap voor stap steeds meer taken gekregen en daardoor veel ballen in de lucht gehouden. En dat geeft haar energie. Ze lacht nogmaals. Er is een ander beeld ontstaan. We willen vaak te snel, het te goed doen en leggen dan de lat extra hoog. Voor wie? Voor wat? Wie vraagt dat van ons? Of zijn we het zelf?